Säljare och mäklare

När du ska sälja ditt hus kan det vara bra att låta utföra en överlåtelse-/husbesiktning.

Allt fler säljare väljer att besiktiga sitt hus inför en försäljning för att bli medvetna om eventuella fel och brister som annars kan uppdagas på huset vid en framtida besiktning av köparen. På så sätt minskar även risken för ”otrevliga” överraskningar och problem för båda parter i slutändan, och risk för prutningssituationer.
De fel som säljaren kan bli ersättningsskyldig för, är sådana fel som köparen inte kunnat upptäcka. Det gäller även om säljaren själv inte känner till felen, så kallade dolda fel. Vi kan naturligtvis även bistå med tecknandet av en dolda-fel-försäkring på våra besiktningar/utlåtanden.

Ligg steget före. Så här förbereder du din husförsäljning i två steg.
Ladda ner vårt produktblad för Smart besiktning här.

Kontakta oss för en grundlig besiktning av ditt hus.

Vi har naturligtvis en konsultansvarsförsäkring.

  • saljare-1
  • saljare-2
  • saljare-3
  • saljare-4
  • saljare-5

 


Tjänster för dig som säljer huset

Statusbesiktning SMALL

En statusbesiktning är till för dig som vill veta skicket på byggnadens olika konstruktioner. Vi kontrollerar/besiktigar alla väsentliga åtkomliga delar i byggnaden, t.ex. tak, grund, vind, fasad och våtrum. En utförlig beskrivning/rapport av byggnadens skick lämnas. Tjänsten passar även inför en försäljning, för att undvika överraskningar och avvikelser som senare upptäcks vid en överlåtelsebesiktning. Här har säljaren även möjlighet att åtgärda de fel och brister som eventuellt framkommer. Vi kan naturligvis även göra efterkontroll av dessa och justera rapporten. Denna tjänst/besiktning blir billigare än en vanlig/regelrätt överlåtelsebesiktning.

Överlåtelsebesiktning MEDIUM

Regelrätt/normal okulär överlåtelsebesiktning enligt SBR-modellen.

Överlåtelsebesiktning LARGE

Regelmässig, okulär överlåtelsebesiktning enligt SBR-modellen inklusive 1 st sekundärbyggnad, t.ex. fristående garage upp till 50 kvm.

 
 

 

Vi ombesörjer även energideklaration och tecknandet av en dolda-fel-försäkring om du önskar.